Апеляційний суд відсторонив екс-президента НААН

Читать на русском
Апеляційний суд столиці вирішив відсторонити колишнього очільника академії аграрних наук від його чинною посади.
Василь Петриченкофото: «Слово і Діло»

Суд задовольнив скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і відсторонив від посади члена президії Національної академії аграрних наук України Василя Петриченка, який раніше був президентом установи.

Таке рішення вчора, 14 травня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє журналіст «Слова і Діла».

Як відомо, Солом'янський районний суд міста Києва залишив без задоволення клопотання детектива Національного антикорупційного бюро Віктора Яреми погодженого з прокурором САП Анастасією Андроновою про відсторонення Петриченка від посади. Суд своє рішення обґрунтував тим, що слідство не навело конкретних фактів того, що підозрюваний перебуваючи на посаді може знищити чи підробити речі та документи, які мають істотне значення для слідства; незаконно впливати на свідків та інших учасників справи, а також перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Не погоджуючись з таким рішенням, прокурор САП подала апеляційну скаргу. Вивчивши її, судді задовольнили апеляцію і відсторонили Петриченка від посади до 14 червня.

Нагадаємо, суд визначив заставу екс-президенту НААН. Пізніше, він вніс заставу і на нього поклали низку обов'язків, серед яких і носіння електронного браслета. Однак при продовженні обов'язків суд зняв браслет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: