Розкрадання флоту: САП програла касацію на повернення коштів

Читать на русском
Антикорупційні прокурори програли касацію на рішення столичного суду про повернення вилучених коштів.
Верховний Суд

Суд відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі у відкритті провадження за касаційною скаргою на відмову суду розглянути апеляцію на рішення суду про повернення вилучених коштів у справі про розкрадання морського торговельного флоту.

Відповідне рішення 10 травня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду за результатами розгляду скарги прокурора, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Солом'янський суд Києва частково зняв арешт з коштів, вилучених під час обшуку в квартирі дружини підозрюваного колишнього начальника державного підприємства водних шляхів «Укрводшлях» Сергія Михайлова-Горячева Ганни. Так, суддя Вадим Сенін зобов'язав НАБУ повернути дружині підозрюваного 229,8 тисяч гривень, 4845 євро та 19038 доларів, залишивши під арештом 2910 англійських фунтів стерлінгів, трохи більше 900 дол. і понад 1 тис. грн.

Не погоджуючись з таким рішенням, прокурор САП Юрій Олефір подав скаргу, в якій він вважає це рішення незаконним. Однак Київський апеляційний суд йому відмовив у відкритті провадження, вказавши, що ця ухвала стосується безпосередньо часткового задоволення клопотання про скасування арешту майна, а значить вона оскарженню не підлягає.

У зв'язку з цим прокурор подав касаційну скаргу на відмову суду відкрити провадження за його апеляцією. Прокурор вважає, що рішенням апеляційного суду було істотно порушено вимоги Кримінального процесуального кодексу України. Однак судді Верховного суду також відмовилися відкривати провадження за касацією. Колегія сказала, що суд апеляційної інстанції прийшов до правильного висновку про неможливість оскарження ухвали слідчого судді про скасування арешту накладеного на майно в апеляційному порядку.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про розкрадання морського торгового флоту України. Раніше суд залишив під арештом майно в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: