Кабмін вирішив визнавати недійсними паспорти, видані РФ на Донбасі

Читать на русском
Кабінет Міністрів вирішив визнавати недійсними російські паспорти, видані українцям у двох пунктах видачі паспортів в Ростовській області.

Кабінет Міністрів вирішив визнавати недійсними російські паспорти, видані українцям у двох пунктах видачі паспортів в Ростовській області.

Як пише «Слово і Діло», про це журналістам повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, передають «Українські Новини».

Паспортизація ОРДЛО: чи піде Зеленський на діалог із Путіним та в чому ризик24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

«Прийнято розпорядження Кабінету Міністрів, де передбачені пункти видачі, уповноважені Російською Федерацією на видачу паспортів, починаючи з певних дат, які вказані у розпорядженні. З моменту прийняття рішення всі документи, видані цими органами, будуть визнаватися недійсними», - сказав він.

Міністр пояснив, що паспорти будуть «фільтрувати» по органу, яким він виданий.

«Це дуже легко встановити. У кожному паспорті зазначений орган, яким він виданий, і код. Ці два населених пункти наразі визначено - село Покровське та Новошахтинськ Ростовської області», - додав він.

Раніше в уряді заявили, що звернуться до держав світу із закликом визнати недійсними подібні «фейкові» документи.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким спрощується процедура отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

І з 3 травня відповідальні органи РФ почали приймати відповідні заяви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: