В ОРЛО відкрили пункт прийому документів для отримання паспортів РФ

Читать на русском
В окупованому Луганську з понеділка запрацював пункт прийому документів для отримання російських паспортів.

В окупованому Луганську з понеділка запрацював пункт прийому документів для отримання російських паспортів.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив «заступник голови «Міністерства внутрішніх справ» самопроголошеної «Луганської народної республіки» Михайло Параскєєв, повідомляють російські ЗМІ.

Зазначено, що документи будуть централізовано відправляти в Російську Федерацію (Новошахтинськ), де рішення по них буде прийматися протягом 90 днів.

Параскєєв заявив, що фахівці «міграційної служби» також ведуть консультації для громадян, які не мають в наявності документів, необхідних для отримання російського паспорта. За його словами, на такі консультації за станом на 9 годину ранку 6 травня записалися близько 400 осіб; до цього ж часу документи на отримання російських паспортів прийняті у 10 заявників.

Нагадаємо, раніше новообраний президент Володимир Зеленський заявив, що у нього є «ходи», щоб відповісти на ініціативу Росії видавати російські паспорти жителям окупованих територій Донецької і Луганської областей.

24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, який дає можливість жителям ОРДЛО отримати російське громадянство у спрощеному порядку, а 1 травня - про спрощення порядку отримання громадянства РФ і паспортів для переселенців з Криму і Донбасу.

Додамо, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Юрій Гримчак запевнив, що Україна без проблем зможе отримати списки українських громадян, які отримають російські паспорти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: