Україна готує асиметричну відповідь Росії на видачу паспортів на Донбасі – Клімкін

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна готує системну і асиметричну відповідь Кремлю на видачу російських паспортів.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна готує системну і асиметричну відповідь Кремлю на видачу російських паспортів на окупованому Донбасі, проте не став говорити якою саме вона буде, додавши, що це «стане сюрпризом».

Паспорти РФ на Донбасі: чому є ризик, що буде нікого карати за сепаратизм24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Про це Клімкін написав в колонці на «УП», передає «Слово і Діло».

«Ми готуємо дієву відповідь Кремлю. Вона буде системною і асиметричною. Ще не буду розкривати наші конкретні кроки. Нехай це стане сюрпризом для противника. Саме тому я звернувся до міністрів закордонних справ держав Великої Сімки, а також Європейського Союзу та інших наших партнерів із закликом запровадити нові санкції проти Росії», - зазначив Клімкін.

Голова МЗС додав, що він позитивно ставиться до ідеї запровадження подвійного громадянства, але тільки із «цивілізованими країнами».

«Хочу відразу поставити зрозумілу крапку над «і» : я в принципі за дозвіл подвійного громадянства в Україні, але тільки з цивілізованими країнами», - заявив Клімкін.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким спрощується процедура отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей. Із 3 травня відповідальні органи РФ почали приймати відповідні заяви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: