Зеленський має ходи у відповідь на видачу паспортів РФ жителям ОРДЛО

Читать на русском
Переможець другого туру виборів президента України Володимир Зеленський заявив, що має ходи, щоб відповісти на ініціативу РФ видавати російські паспорти.

Переможець другого туру виборів президента України Володимир Зеленський заявив, що має «ходи», щоб відповісти на ініціативу РФ видавати російські паспорти жителям окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Про це Зеленський заявив біля будівлі Верховної Ради, куди він прибув на зустріч з Головою ВР Андрієм Парубієм і керівниками парламентських фракцій, пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ».

Зараз триває зустріч Зеленського з головами фракцій.

«У нас є декілька ходів, скажімо так. У цьому плані ми повинні бути креативними, повинні бути швидкими, розумними... Тому будемо поки що готувати, а потім ми покажемо всім», - відповів Зеленський на запитання журналістів.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ, який дає змогу жителям окупованого Донбасуотримати громадянство в спрощеному порядку, а 1 травня - про спрощення порядку отримання російського громадянства і паспортів для переселенців із Криму і Донбасу.

Згідно з новим документом, спрощений порядок буде поширюватися на громадян України (та осіб без громадянства), які народилися і постійно проживали в Криму і Севастополі, але виїхали за межі півострова до 18 березня 2014 року, а також їх дітям, подружжю і батькам.

Зазначимо, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Юрій Гримчак додав, що Україна без проблем зможе отримати списки українських громадян, які отримають російські паспорти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: