Путін не виключає роздачі паспортів РФ всім українцям

Читать на русском
Путін заявив, що в Росії думають над тим, щоб спростити отримання громадянства не тільки жителям ЛДНР, а всім українцям.

Президент Росії Володимир Путін у суботу, 27 квітня, заявив, що Москва розглядає можливість надання громадянства РФ у спрощеному порядку громадянам усієї України.

Про це він заявив на прес-конференції в Пекіні, передає Слово і Діло, з посиланням на Інтерфакс.

«Ми ж не тільки людям, які проживають в «ЛНР» чи «ДНР», надаємо такий спосіб отримання нашого громадянства. Ми взагалі думаємо про те, щоб надавати у спрощеному порядку громадянам України наше громадянство», - сказав він.

Червоні «прапорці» для Зеленського: що стоїть за указом Путіна про видачу паспортів жителям «Л/ДНР»Видача російських паспортів у ДНР і ЛНР – це інструмент примусу України до виконання Мінських угод.

Путін підкреслив, що рішення про надання в спрощеному порядку громадянства РФ жителям «ЛДНР» не було спонтанним рішенням.

Президент РФ запевнив, що всі соціальні зобов'язання перед росіянами будуть виконані, незважаючи на рішення надавати громадянство РФ у спрощеному порядку жителям «ЛДНР».

Він підкреслив, що якогось серйозного навантаження для російського бюджету, пов'язаного з якимись збоями, можливими в майбутньому в самій соціальній системі Росії, не буде, це абсолютно виключено.

Нагадаємо, 24 квітня Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями окремих районів Луганської та Донецької областей України.

Російський лідер зазначив, що його рішення має суто гуманітарний характер.

Україна і ряд країн та організацій засудили рішення Путіна.

Що стоїть за указом Путіна про видачу російських паспортів - за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: