Аналізи кандидатів: до Києва приїдуть експерти VADA

Читать на русском
Експерти VADA приїдуть до Києва і зможуть перевірити кандидатів у президенти Порошенка і Зеленського.

На прохання екс-чемпіона світу з боксу Володимира Кличка, експерти Добровільної антидопінгової асоціації (VADA) погодилися провести експертизу біологічних матеріалів кандидатів у президенти України Петра Порошенка і Володимира Зеленського.

Як пише «Слово і Діло», про це Кличко повідомив в Тwitter.

«Стадіон, так стадіон»: все про дебати Порошенка та Зеленського (оновлюється)Дебати Петра Порошенка та Володимира Зеленського. Слово і Діло нагадало, з чого почалася вся історія.

«Вдячний VADA! Фахівці цієї організації днями прибудуть до Києва. Ви готові, панове кандидати в президенти, здати тести?», - написав Кличко в соцмережі.

Кличко додав до твіта відео із заявою президента VADA Маргарет Гудмен.

«Я доктор Маргарет Гудмен. Президент і засновник добровільної антидопінгової асоціації VADA. Ця неприбуткова організація була заснована в 2011 році, щоб спортсмени отримали можливість продемонструвати своє бажання і волю до чесних і чистих змагань. З того часу ми провели тисячі тестів для спортсменів з усього світу. Ці тести роблять тільки кваліфіковані і сертифіковані фахівці в усьому світі з лабораторій асоціації. Якщо кандидати в президенти України погодяться, ми вважатимемо за честь і будемо горді допомогти їм продемонструвати чистоту змагань і чесність їхньої політики», - повідомила Гудмен у відео.

Зазначимо, що Добровільна антидопінгова асоціація (VADA) - це організація, що просуває ефективні антидопінгові практики і програми в боксі і змішаних єдиноборствах. VADA організувала лабораторію, схвалену Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) для проведення випробувань, і міжнародно-визнану антидопінгову групу для збору зразків та підтримки ланцюжка поставок.

Раніше повідомлялося, що Порошенко заявив, що готовий пройти допінг-тест WADA. Він наголосив, що можлива наркотична залежність майбутнього глави держави є прямою загрозою національній безпеці.

Нагадаємо, Порошенко і Зеленський здали аналізи на наявність алкоголю і наркотиків. Президент - на НСК Олімпійський, а шоумен - в приватній клініці. Пізніше стало відомо, що в аналізах крові Зеленського і Порошенка наркотиків медики не знайшли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: