Порошенко закликав Зеленського «набратися мужності» й здати аналізи на «Олімпійському»

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко під час здачі аналізів на НСК Олімпійський перед дебатами з Володимиром Зеленським закликав опонента дотримуватися вимог закону.

Президент України Петро Порошенко під час здачі аналізів на НСК «Олімпійський» перед дебатами з Володимиром Зеленським закликав опонента дотримуватися вимог закону.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на трансляцію виступу президента.

«Не дивлячись на дивну форму подання, запросили на стадіон «Олімпійський», я сьогодні на стадіоні. Я так розумію, Володимира Олександровича не було... Я прийшов - тебе нема. Я твердо переконаний, що він набереться мужності, доїде сьогодні (5 квітня, - ред.), і дебати відбудуться. Тим більше, що це вимога закону», - закликав президент.

Дебати на «Олімпійському»: який задум Зеленського та чи відбудуться вони взагаліЗеленський запропонував провести дебати перед усім народом на стадіоні Олімпійський. Порошенко вказав, що за законом дебати мають відбуватися на базі Суспільного телебачення, але погодився на такі умови.

Також Порошенко сказав, що на його думку, дебати мать відбуватися в три етапи:

«Я припускаю, що було б добре, якби дебати пройшли в декілька етапів. Дебати про позицію щодо ключового повноваження верховного головнокомандувача за програмою зміцнення оборони і безпеки. Дебати другого етапу у зовнішній політиці. І дебати третього етапу щодо захисту конституційних прав і свобод українських громадян», - зазначив президент.

Порошенко зазначив, що перші результати аналізів будуть оприлюднені буквально через декілька хвилин.

«Коли сьогодні було запропоновано, щоб були відібрані (біологічні матеріали - ред.), я відразу ж дав дозвіл на проведення зазначених досліджень. Як повідомили, перші результати будуть оприлюднені буквально через кілька хвилин, другі - через кілька годин, а вже далі це буде обговорюватися в медичному колі. Але я вважаю, що це абсолютно необхідна позиція», - додав президент.

Також він зазначив, що хотів би внести відповідні зміни до законодавства, зробивши таку процедуру обов'язково, «тому що питання відсутності алкогольної або наркотичної залежності у кандидата і майбутнього президента - це питання національної безпеки».

Відзначимо, що кандидат на пост президента України Володимир Зеленський приїхав здавати аналізи в медичний діагностичний центр Eurolab в Києві о 8 ранку. За його словами, аналізи необхідно здати для того, щоб довести українцям, що серед кандидатів у президенти «немає ні алкоголіків, ні наркоманів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: