Супрун назвала місце, де проводять достовірні аналізи

Читать на русском
Найбільш сучасне обладнання для проведення медобстеження кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського перед дебатами є лише на території НСК Олімпійський.

Найбільш сучасне обладнання для проведення медобстеження кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського перед дебатами є лише на території НСК «Олімпійський».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун у Facebook.

Вона наголосила, що спосіб перевірки аналізів є критично важливим, адже наркотичні речовини в організмі людини не так легко виявити, як здається на перший погляд.

«Для ґрунтовного аналізу необхідне специфічне обладнання, яке діє за зовсім іншим методом. Це має бути тривалий процес дослідження (2-3 дні) на основі аналітичної хімії. А саме: хромато-масс-спектометрія. Все інше, наприклад тест-полоски, що обіцяють результат за 15 хвилин, не є достовірним показником. В Україні є не так багато лабораторій, що можуть зробити таке дослідження... Найбільш сучасне обладнання для цього є лише в антидопінговому центрі олімпійського комітету», - повідомила Супрун.

Вона пояснила - на цьому обладнанні аналізують такі біологічні матеріали: сечу, волосся, нігті та навіть кров, де наркотики дуже швидко метаболізуються. Якщо людина регулярно (1-2 рази на тиждень вживає наркотики), такий метод це підтвердить.

«У спортивних змаганнях є практика збору зразків аналізів під наглядом експертів. Такі заходи здійснюються для уникнення фальсифікації чи заміни аналізів», - додала Супрун.

Нагадаємо, чинний президент України Петро Порошенко готовий перед дебатами з опонентом Володимиром Зеленським пройти медичне обстеження. Для цього Порошенко запросив Зеленського завтра о 09:00 разом пройти обстеження в медичному пункті стадіону «Олімпійський».

Водночас, Володимир Зеленський заявив, що о , який вважає незалежним, на відміну від НСК «Олімпійський».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: