Сенат США ухвалив резолюцію про скасування режиму НС

Читать на русском
Сенат конгресу Сполучених Штатів проголосував за ухвалення резолюції про скасування запровадженого президентом країни Дональдом Трампом режиму надзвичайного стану на кордоні з Мексикою.

Сенат конгресу Сполучених Штатів проголосував за ухвалення резолюції про скасування запровадженого президентом країни Дональдом Трампом режиму надзвичайного стану на кордоні з Мексикою.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив ТАСС.

Раніше цю резолюцію вже ухвалила палата представників конгресу. Тепер резолюція повинна потрапити на затвердження до президента США, проте голова Білого дому вже заявив, що накладе на документ вето.

14 лютого палата представників схвалила проект держбюджету до вересня 2019 року. Документ передбачає виділення лише $ 1,37 млрд на будівництво стіни на кордоні США і Мексики, в той час як Трамп вимагав $ 5,7 млрд.

Глава держави пішов на компроміс з конгресменами. Він погодився підписати закон про бюджет, але вирішив отримати додаткове фінансування для спорудження стіни, запровадивши режим надзвичайного стану в прикордонних районах. 27 лютого палата представників США схвалила блокування режиму НС.

Республіканці і демократи не могли ухвалити бюджет через розбіжності про будівництво стіни. В результаті без фінансування залишилися дев'ять міністерств, в тому числі Держдепартамент, мін'юст, міністерства внутрішньої безпеки, торгівлі, транспорту, фінансів, внутрішніх справ та ін. Це вплинуло на роботу понад 800 тис. співробітників, з них 380 тис. були відправлені в неоплачувані відпустки. Призупинення роботи уряду стало найтривалішою в історії країни і коштувало Вашингтону і його передмістям $ 1,6 млрд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: