Юристи дозволили Трампу оголосити режим НС

Читать на русском
Юристи підтвердили право президента ввести надзвичайний стан в США в зв'язку з ситуацією на південному кордоні країни.

Юристи підтвердили право президента ввести надзвичайний стан в США в зв'язку з ситуацією на південному кордоні країни.

Про це в четвер, 10 січня, заявив глава Білого дому Дональд Трамп, повідомляє «Слово і Діло».

«У мене однозначно є право оголосити надзвичайний стан в країні. Юристи дали мені такі рекомендації. Я поки не готовий це зробити, але якщо доведеться, зроблю... Я просто введу режим НС і профінансую це через різні механізми», - сказав Трамп перед вильотом в штат Техас для безпосереднього ознайомлення з ситуацією на кордоні США і Мексики.

Американський президент не уточнив, які саме механізми він збирається задіяти, але знову послався на юристів. Трамп оцінив як стовідсоткову ймовірність введення надзвичайного стану, якщо йому не вдасться домовитися з демократами з питання фінансування стіни, але одночасно висловив надію, що вдасться домовитися щодо бюджету в Конгресі.

Крім того, він заявив, що готовий відмовитися від своїх планів поїздки на Всесвітній економічний форум в Давосі, якщо нинішня бюджетна криза в Вашингтоні буде зберігатися в найближчі дні.

«Я мав намір поїхати і виступити перед світовою фінансовою спільнотою в Давосі. Цей [намір] все ще зберігається. Однак, якщо триватиме припинення [роботи частини уряду США в зв'язку з відсутністю фінансування], а це спостерігається вже якийсь час, то я не поїду», - сказав Трамп.

Раніше Конгрес планує закінчити «шатдаун», не виконавши вимог Трампа.

Також нагадаємо, Трамп готовий укласти угоду з Китаєм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: