Кордон із Мексикою: про що домовилися демократи та республіканці

Читать на русском
Демократи і республіканці в Конгресі США досягли угоди щодо безпеки на кордоні і, таким чином, попередили ще один шатдаун.

Демократи і республіканці в Конгресі США досягли принципової угоди щодо безпеки на кордоні й, таким чином, попередили ще один «шатдаун».

Як пише «Слово і Діло», про це інформує BBC.

Рейтинги Трампа знизилися через «шатдаун»Рейтинг президента США Дональда Трампа в січні знизився до 44 відсотків через зупинку роботи уряду (шатдауну).

Законодавці заявили, що угода була укладена на закритій зустрічі у Вашингтоні. Ніяких подробиць не опубліковано, і неясно, чи підтримає президент США Дональд Трамп цю угоду.

Нагадаємо, у жовтні США заявили, що відправлять 5 200 військовослужбовців в якості реагування на загрозу масового проникнення в країну незаконних мігрантів, які прямують через Мексику до кордону США.

Президент США Дональд Трамп вимагає виділити майже 6 млрд доларів на фінансування стіни на кордоні з Мексикою, а демократи в Конгресі категорично відкидають цю пропозицію.

Через розбіжності між демократами і республіканцями про плани президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою в ніч на 22 грудня 2018 року в США почався «шатдаун», що став найдовшим в історії країни.

25 січня Трамп підписав законопроект про припинення «шатдауну» на 3 тижні – до 15 лютого. Переговори про виділення додаткових коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою тривають.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: