Трамп просить Конгрес виділити пристойну суму на стіну з Мексикою

Читать на русском
Американський президент зробив звернення у зв'язку з необхідністю виділити майже 6 мільярдів доларів на мексиканську стіну.
Дональд Трамп

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп закликав Конгрес надати 5,7 мільярда доларів на зведення стіни на кордоні південному кордоні з Мексикою.

Про це пише Reuters, повідомляє «Слово і Діло».

У спеціальному телевізійному зверненні Трамп заявив, що на кордоні між США і Мексикою наростає криза безпеки. За його словами нелегальні мігранти і наркотики, які переміщуються через південний кордон, представляють серйозну загрозу для безпеки США.

«Скільки ще американської крові буде пролито, перш ніж Конгрес виконає свою роботу?», – запитав Трамп, перерахувавши деталі вбивств, які, за його словами, були здійснені нелегальними мігрантами.

Хоча кілька днів тому Трамп заявляв, що він міг би використовувати президентські повноваження, щоб оголосити надзвичайний стан для того, щоб направити гроші з бюджету Міноборони на будівництво стіни без схвалення Конгресу, у зверненні він сказав, що продовжить шукати вихід з глухого кута з Конгресом.

Демократи та інші противники будівництва стіни погрожували подати в суд, якби Трамп ввів надзвичайний стан. При цьому в якості компромісного рішення Трамп заявив, що: «На прохання демократів це буде сталевий бар'єр, а не бетонна стіна».

Але демократи виступили проти не тільки матеріалів, які будуть використовуватися в будівництві стіни, але і масштабів проекту, вартість якого в кінцевому підсумку може сягнути більше ніж 24 мільярдів доларів в довгостроковій перспективі.

Демократи також стверджують, що поєднання огорожі, яку вже було побудовано в багатьох частинах кордону, і високотехнологічних інструментів буде дешевше і ефективніше в забезпеченні безпеки кордону.

Нагадаємо, Трамп вніс зміни в проект стіни на кордоні з Мексикою. Раніше він заявив, що Мексика заплатить за стіну на кордоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: