У Конгресі проголосували проти режиму НС у США

Читать на русском
Палата представників США проголосувала за ухвалення резолюції про скасування режиму надзвичайного стану, який був введений Трампом.
Ілюстративне фото.

Палата представників США проголосувала за ухвалення резолюції про скасування режиму надзвичайного стану, який був введений президентом Дональдом Трампом на кордоні з Мексикою.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

Юристи дозволили Трампу оголосити режим НСЮристи підтвердили право президента ввести надзвичайний стан в США в зв'язку з ситуацією на південному кордоні країни.

Документ представив конгресмен-демократ Хоакін Кастро. Він забороняє Трампу брати кошти на будівництво стіни на кордоні з Мексикою з інших фондів.

Резолюцію передали на узгодження Сенату. Якщо і він заблокує ініціативу американського лідера, Трамп може накласти на це рішення вето й захистити таким чином свою декларацію про введення надзвичайного стану.

Нагадаємо, 15 лютого Трамп підписав документ про запровадження режиму надзвичайного стану на південному кордоні країни, що дозволить йому отримати кошти в розмірі близько $ 8 млрд для зведення стіни без схвалення Конгресу.

Пызніше президент США пообіцяв скористатися правом вето, якщо палата представників Конгресу США проголосує проти запровадження в країні режиму надзвичайного стану для фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: