Трамп заблокує рішення Конгресу про режим НС

Читать на русском
Американський лідер пообіцяв неодмінно накласти вето на майбутню резолюцію Конгресу, яка завадила б йому ввести режим надзвичайного стану.

Президент США Дональд Трамп пообіцяв скористатися правом вето, якщо палата представників Конгресу США проголосує проти запровадження в країні режиму надзвичайного стану для фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Як пише «Слово і Діло», про це в суботу, 23 лютого, повідомляє Associated Press.

В США оскаржили в суді рішення Трампа про надзвичайний станКоаліція з 16 штатів США судиться з адміністрацією президента Дональда Трампа щодо його рішення оголосити надзвичайну ситуацію для залучення коштів на будівництво стіни з Мексикою.

«Чи накладу я вето? 100 відсотків», - сказав Трамп.

Зазначається, що в разі введення режиму надзвичайного стану значна частина стіни буде добудована вже до вересня 2020 року, тобто до нових виборів глави держави.

Напередодні повідомлялося, що демократи Палати представників Конгресу Сполучених Штатів планують подати резолюцію, спрямовану на блокування оголошення Трампом надзвичайного стану на південно-західному кордоні.

Нагадаємо, минулого тижня Трамп підписав документ про режим НС, який дозволить йому виділити вісім мільярдів доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою без схвалення Конгресу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: