Трамп готовий створити «живу стіну» на кордоні з Мексикою

Читать на русском
Президент США стверджує, що надіслав додаткові військові сили на південний кордон з Мексикою.

Президент США Дональд Трамп заявив про готовність задіяти значну кількість військовослужбовців для протидії нелегальним мігрантам, які намагаються потрапити в країну з території Мексики.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Twitter у вівторок, 5 лютого.

Трамп схвалив будівництво стіни на кордоні з МексикоюПрезидент США Дональд Трамп схвалив контракт на будівництво ще однієї ділянки стіни на кордоні з Мексикою протяжністю 185 кілометрів.

«Величезна кількість людей йдуть з Мексики, сподіваючись «затопити» наш південний кордон. Ми послали туди додаткові військові сили. Ми створимо «живу стіну», якщо це буде необхідно. Якби у нас була реальна стіна, то це (потік нелегалів, - ред .) перестало б бути для нас подією», - написав Трамп.

Раніше президент США заявив, що масштаб гуманітарних проблем в районі американо-мексиканського кордону перевищує розмах кризи в Афганістані. Трамп зазначив, що «так чи інакше», стіна на південному кордоні буде побудована.

Нагадаємо, в кінці січня Білий дім і Конгрес США домовилися про відновлення фінансування уряду до 15 лютого. Таким чином, найтриваліший «шатдаун» в історії країни тривав 35 днів.

Як відомо, «шатдаун» почався через розбіжності Трампа і Демократичної партії з питання фінансування стіни на кордоні з Мексикою. Ціна питання - понад 5 млрд доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: