Трамп оголосить режим надзвичайного стану на кордоні з Мексикою

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп оголосить режим надзвичайного стану на прикордонних територіях, щоб профінансувати будівництво стіни на кордоні США і Мексики.

Президент США Дональд Трамп оголосить режим надзвичайного стану на прикордонних територіях, щоб профінансувати будівництво стіни на кордоні США і Мексики.

Як пише «Слово і Діло», про це американський лідер повідомив 15 лютого.

Також незабаром Трамп підпише бюджетний закон для низки міністерств 15 або 16 лютого. Про це повідомив виконуючий обов'язки керівника апарату Білого дому Мік Малвейні.

Якщо бюджет не ухвалять до півночі (9 ранку 16 лютого за київським часом), низка відомств призупинить роботу.

Проект держбюджету до вересня 2019 року було схвалено палатою представників конгресу раніше 14 лютого. Документ передбачає виділення лише $ 1,37 млрд на будівництво стіни на кордоні США і Мексики, в той час як Трамп вимагав $ 5,7 млрд.

Проте, американський лідер готовий підписати документ, щоб уникнути нового призупинення роботи уряду. Однак згодом голова держави має намір запровадити режим надзвичайного стану на прикордонних територіях, щоб профінансувати будівництво бар'єру без схвалення конгресу.

Республіканці і демократи не могли ухвалити бюджет з грудня минулого року через розбіжності про будівництво стіни. Їх протиріччя призвели до рекордного шатдауну в США - уряд не працював понад три тижні.

27 січня газета The Washington Post написала, що найтриваліший в історії країни шатдаун коштував Вашингтону і його передмістям $ 1,6 млрд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: