«Укроборонпром» позиватиметься до журналістів – Луценко

Читать на русском
Укроборонпром та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський можуть позиватися проти журналістів програми Наші гроші.

Державний концерн «Укроборонпром» та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський можуть позиватися проти журналістів програми «Наші гроші».

Як пише «Слово і Діло», про це в парламенті заявила представниця президента Ірина Луценко.

Як розкрадали українську армію та чи покарають хоча б когось?Очільник ГПУ виокремив чотири етапи розвалу ЗСУ, коли при владі були різні міністри оборони та глави держави.

«Наскільки мені відомо, «Укроборонпром» і Олег Гладковський позиватимуться проти журналістів. Щоб вони або вибачились, або навели неспростовні докази», - сказала Луценко.

«Бо складається дивна ситуація. Щойно ми почали говорити про розкрадання в армії попередніх років, одразу з'являється якась історія з 2015 року й скидається перед виборами», - додала представниця президента.

За її словами, факти із розслідування «Наших грошей» були основою для кримінальної справи, яку розслідували НАБУ і САП ще у 2015 році. Але жодних результатів чи підозрюваних названо не було.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, оточення президента курує розкрадання оборонки.

За інформацією журналістів, син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.

Повідомлялося, що Гладковський-молодший, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно в 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки.

При цьому державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: