Фігурантам справ про розкрадання в оборонці повідомили про підозру

Читать на русском
Генеральна і військова прокуратури відкрили шість кримінальних справ за фактом розкрадань в оборонному комплексі України в різні періоди.

Фігурантам справ про розкрадання в оборонному комплексі України повідомили про підозру.

Як пише «Слово і Діло», про це під час брифінгу заявив секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Винник, повідомляє УНН.

Корупційний скандал в оборонці: чи покарають когось за розкраданняЛуценко заявив, що слідство щодо масштабного розкрадання в секторі оборони, про яке йдеться в журналістському розслідуванні Bihus.info, перебуває на фінальній стадії. Чи будуть арешти, поговорили з експертами.

«Нещодавно отримав підозру Замана. Екс-керівник Генштабу Януковича Володимир Замана, Павло Лебедєв, Дмитро Саламатін, екс-міністри оборони, які руйнували армію, отримали відповідні підозри, зараз ховаються в Російській Федерації», - зазначив Винник.

Він додав, що підозру також отримали екс-міністр оборони часів прем'єр-міністра Януковича Михайло Єжель, який перебуває в Білорусі, і Валерій Іващенко, який ховається в Чехії. При цьому, за словами Винника, колишній міністр оборони Анатолій Гриценко підозру поки не отримав.

Як зазначив секретар, поки що Комітет має інформацію про 6 кримінальних проваджень, порушених у різні періоди: перше порушено Генеральною прокуратурою України і військовою прокуратурою в її складі 1 квітня 2016 року, останнє - порушено НАБУ 26 лютого 2019 року.

Крім того, Винник зазначив, що Комітет буде просити правоохоронні органи знімати гриф секретності з деяких матеріалів, зокрема, що стосуються закупівель та постачання оборонної продукції.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, учасниками схеми з розкрадань в оборонному комплексі є заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з другом і директор Укроборонпрому Павло Букін. У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів. У Укроборонпромі звинуватили журналістів у маніпуляціях, крім цього, Гладковський попросив припинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО. Національне антикорупційне бюро почало досудове розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: