У Києві відкрили кримінальне провадження за фактом підкупу виборців

Читать на русском
Громадянам пропонували заповнити анкету і підписати зобов'язання на підтримку одного із кандидатів на виборах президента.

Поліцейські Києва розпочали кримінальне провадження за фактом підкупу виборців під час виборів-2019.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ України.

Вибори без гальм: що дозволено, а чого не варто робити під час агітаціїДочасна агітація, створення мереж для підкупу виборців та брудні політичні технології. Політолог Олександр Радчук оцінив, як усі ці фактори можуть вплинути на результат президентських виборів.

Зокрема, до поліції Києва надійшло депутатське звернення, що на території Святошинського району здійснюють підкуп виборців. Громадянам пропонували заповнити анкету і підписати зобов'язання на підтримку одного із кандидатів на виборах президента. При виконанні таких дій людям пропонували винагороду в розмірі 1000 грн.

На даний час правоохоронці проводять всі необхідні слідчі дії для встановлення обставин інциденту.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 («Підкуп виборця, учасника референдуму») Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Відзначимо, поліція розслідує спробу підкупу виборців через соцмережі.

Також нагадаємо, в поліції назвали причину перевірок в одному зі штабів в Сумах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: