У поліції назвали причину перевірок в одному із штабів в Сумах

Читать на русском
Поліція та слідчо-оперативна група Сумського відділку поліції перевіряла офіс однієї з партій через повідомлення про те, що там нібито відбувався підкуп виборців.

Поліція та слідчо-оперативна група Сумського відділку поліції перевіряла офіс однієї з партій через повідомлення про те, що там нібито відбувався підкуп виборців.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба поліції Сумської області.

Луценко пояснив, що є підкупом виборцівПравоохоронці можуть затримувати агітаторів, лише якщо вони не припиняють агітувати без вихідних даних кандидата або підкуповують виборців.

Керівником Головного управління поліції області було призначено службове розслідування через відкрите кримінальне провадження за порушення законодавства в частині перевищення владних повноважень.

«Сьогодні прокуратурою Сумської області стосовно працівників поліції міста Суми було відкрито кримінальне провадження за порушення законодавства в частині перевищення владних повноважень, нібито перешкоджання законній діяльності політичних партій та завідомо незаконне затримання. За цим фактом керівником Головного управління поліції області було призначено службове розслідування», - йдеться у повідомленні.

Начальник ГУНП області заявив, що порушення виборчого законодавства мають піддаватися принциповій оцінці в рамках правового поля.

«А відтак, будь-які порушення виборчого законодавства мають піддаватися, в першу чергу, неупередженій та принциповій оцінці винятково в рамках правового поля, незважаючи на те, до якої політичної партії чи сили відносять себе правопорушники. Будь-які спроби втягнути в брудні політичні ігри працівників поліції жодним чином не завадять нам виконати наш обовʼязок перед державою і народом в частині забезпечення законності та правопорядку», - сказав Микола Лушпієнко.

Було встановлено, що місцева мешканка повідомила в поліцію про те, що у підвальному приміщенні одного з будинків по вулиці Курській відбувається підкуп виборців.

«За вказаною адресою правоохоронці застали двох громадян - один зареєстрований в м. Києві, інший - житель Дніпропетровської області. Жодних таблиць, вивісок чи інших розпізнавальних знаків, що саме тут розташоване офісне приміщення представництва якоїсь політичної партії чи іншої організації, не було», - зазначили у поліції.

Вибори-2019: портрет типового кандидата в президентиУсереднений портрет кандидата в президенти України виглядає так - одружений чоловік 49 років з вищою освітою.

У одного із чоловіків, які знаходились всередині, був помічений пістолет.

«Оскільки дані громадяни відмовилися надавати якісь пояснення співробітникам поліції, а також з метою убезпечення жителів міста від можливої загрози озброєних чоловіків, були застосовані спецзасоби - кайданки - і затриманих громадян було доставлено до міськвідділу поліції», - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у Сумах за фактом перевищення службових повноважень працівниками поліції , які безпідставно затримали двох громадян в офісі однієї з політичних партій, розпочато кримінальне провадження.

Нагадаємо, СБУ викрила «виборчу піраміду» під керівництвом нардепа.

Пізніше назвали прізвище нардепа, причетного до втручання у вибори президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: