Поліція розслідує спробу підкупу виборців через соцмережі

Читать на русском
Працівники столичної міліції порушили кримінальну справу за фактом закликів в соцмережі взяти участь в акції на підтримку одного з кандидатів в президенти за винагороду.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом закликів в соцмережі взяти участь в акції на підтримку одного з кандидатів в президенти за винагороду в 600 гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Луценко пояснив, що є підкупом виборцівПравоохоронці можуть затримувати агітаторів, лише якщо вони не припиняють агітувати без вихідних даних кандидата або підкуповують виборців.

«У поліцію надійшла заява від директора громадської організації про те, що в соцмережі з'явився фейковий аккаунт їхньої організації. На даній сторінці були розміщені заклики про участь громадян в акції на підтримку одного з кандидатів президентських виборів. За участь в заході обіцяли винагороду в розмірі 600 гривень», - повідомили в поліції.

Зазначається, що акція, на яку запрошували громадян, повинна була відбутися 24 лютого в парку м.Гайворон Кіровоградської області.

Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.160 КК (Підкуп виборця, учасника референдуму), поліція перевіряє інформацію про можливий підкуп виборців.

«Санкція статті передбачає обмеження волі терміном до 3 років або позбавлення волі на той самий термін з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном від 1 до 3 років», - зазначили в поліції.

Раніше повідомлялося, що в Мережі показали відео, як за 500 грн підкуповують виборців. Інцидент стався в центрі Чернігова. Активіст, який зняв на відео те, що відбувалося, викликав на місце поліцію.

Нагадаємо також, в Сумах поліція перевірила офіс однієї з партій через повідомлення про те, що там нібито відбувався підкуп виборців.

З початку виборчого процесу Нацполіція зареєструвала 1741 повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: