У Мін'юсті РФ заявили, що ЄСПЛ відхилив запит Києва щодо моряків

Читать на русском
Запит України є ідентичним до заявленого раніше звернення, на яке РФ вже дала відповідь, повідомляє відомство.

Європейський суд з прав людини відхилив позов України про надання медичної допомоги українським морякам, затриманим в Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 22 лютого, пише Интерфакс з посиланням на прес-службу Мін'юсту Росії.

Адвокат: медогляд українського моряка в РФ тривав дві годиниУ РФ провели формальний медичний огляд військовополоненого українського моряка Андрія Артеменка, який тривав дві години.

«ЄСПЛ повідомив Мін'юсту Росії про відмову в задоволенні запиту української влади про застосування нових забезпечувальних заходів у справі про затримання кораблів ВМС України російськими прикордонниками в Керченській протоці 25 листопада 2018 року», - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що запит української сторони ґрунтувався на інформації від адвокатів і родичів моряків, які утримуються під вартою в Москві, «про те, що стан здоров'я трьох з них вимагає спеціалізованої медичної допомоги».

«При цьому з посиланням на висновки міністерства охорони здоров'я України та експертні думки українських медиків влада України спробувала оскаржити якість наданої в РФ медичної допомоги затриманим морякам, а також зажадала проведення конкретних медичних маніпуляцій», - йдеться в прес-релізі.

За даними Мін'юсту РФ, аргументи української влади і представлені матеріали не переконали ЄСПЛ в необхідності задоволення заявлених вимог.

«За результатами їхнього розгляду Європейський суд визнав, що запит не містить нових аргументів і є ідентичним до заявленого раніше звернення, на яке російська влада вже надала вичерпну відповідь», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, два дні тому російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що українські моряки почали проходити поглиблене медичне обстеження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: