ЄСПЛ зобов'язав Росію надати медичну допомогу морякам

Читать на русском
ЄСПЛ зобов'язав владу Російської Федерації забезпечити надання належної медичної допомоги захопленим у Керченській протоці українським морякам.

Європейський суд з прав людини зобов'язав (ЄСПЛ) владу Російської Федерації забезпечити надання належної медичної допомоги захопленим у Керченській протоці українським морякам.

Таке рішення в рамках нової міждержавної заяви України проти Росії суд виніс у вівторок, 4 грудня, повідомляється на сайті організації, пише «Слово і Діло».

ЄСПЛ вимагає від Росії інформацію про українських моряківЄвропейський суд із прав людини зобов'язав Росію надати інформацію про захоплених українських моряків.

Так, суд розпорядився прийняти невідкладну тимчасову забезпечувальну міру в новій міждержавній справі України проти Росії у зв'язку з подіями в Керченській протоці.

Зокрема, російська влада «повинна забезпечити призначення належної медичної допомоги захопленому українському військово-морському персоналу, який її потребує, і зокрема кожному, хто міг бути поранений у військово-морському інциденті, що стався 25 листопада в Керченській протоці».

Раніше ЄСПЛ зобов'язав Росію надати всю інформацію про полонених і підстави для їх утримання, але РФ цього не зробила.

Нагадаємо, в Мін'юсті РФ заявили, що позов України в ЄСПЛ заснований на матеріалах ЗМІ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: