Позов України до ЄСПЛ заснований на матеріалах ЗМІ – Мін'юст РФ

Читать на русском
У російському Мін'юсті пообіцяли надати відповідь на запит ЄСПЛ у розумні терміни, необхідні для підготовки інформативного документа.

Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) прийняв скаргу України на затримання моряків у Керченській протоці, що ґрунтувалася не на офіційних документах, а на повідомленнях преси.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні Мін'юсту Росії, оприлюдненому у вівторок, 4 грудня.

РФ висунула звинувачення затриманим у Керченській протоці українським морякамЗахопленим у Керченській протоці українським морякам висунули звинувачення в нібито незаконному перетині кордону.

«Мін'юст Росії висловив ЄСПЛ стурбованість тим, що суд прийняв до провадження клопотання, підкріплене в основному посиланнями на публікації засобів масової інформації й таке, що не містить офіційних документів, які могли бути отримані українською стороною від РФ за дипломатичними каналами й у результаті стандартної в таких випадках міждержавної взаємодії», – йдеться в повідомленні.

Також у російському Мін'юсті додали, що ЄСПЛ проінформований про те, що відповідь на запит «буде надана в розумні терміни, необхідні для підготовки інформативного документа».

Нагадаємо, в п'ятницю, 30 листопада, ЄСПЛ зобов'язав Росію надати інформацію про захоплених українських моряків. РФ мала це зробити до понеділка, 3 грудня.

Однак станом на вечір учорашнього дня ЄСПЛ не отримав від Москви інформації про захоплених Росією моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: