Адвокати українських моряків звернуться до ЄСПЛ

Читать на русском
Адвокати захоплених РФ українських моряків мають намір звернутися в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

Адвокати захоплених РФ українських моряків мають намір звернутися в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

Про це заявив адвокат Едем Семедляєв, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Крым.Реалии».

У ЄСПЛ не отримали пояснень РФ щодо причин затримання українських моряківРосія до понеділка повинна була надати до Європейського суду з прав людини відомості про захоплених моряків.

Семедляєв зазначив, що всі моряки заявляли, що вважають себе військовополоненими.

«Після відхилення апеляції вже можна звертатися до Європейського суду з прав людини, касацію не обов'язково проходити. Команда адвокатів не визначилася, чи буде подавати касації чи ні, тому що на 99% результат відомий. Тим більше до 24 січня вже буде таке продовження, тому поки що ми ще думаємо. У будь-якому випадку ми будемо подавати заяву до ЄСПЛ», - сказав Семедляев.

Нагадаємо, 4 грудня Європейський суд з прав людини частково задовольнив заяву України і зобов'язав Росію забезпечити поранених моряків, захоплених Росією 25 листопада в Керченській протоці, відповідним лікуванням. Україна повинна подати повноцінну міждержавну заяву до ЄСПЛ про порушення прав моряків до 7 січня 2019 року.

Пізніше ЄСПЛ повідомив, що поки відклав розгляд деяких індивідуальних позовів, поданих після початку російської агресії на сході України, пов'язавши їх з очікуванням рішення Великої палати у відповідній міжурядовій справі «Україна проти Росії».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: