У ЄСПЛ не отримали пояснень РФ щодо причин затримання українських моряків

Читать на русском
Росія до понеділка повинна була надати до Європейського суду з прав людини відомості про захоплених моряків.

Європейський суд з прав людини станом на 18:00 понеділка, 3 грудня, не отримав від Москви інформації про захоплених Росією моряків.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє УНН з посиланням на відповідь ЄСПЛ на відправлений запит.

Україна звернулася до ЄСПЛ через захоплення моряків в АзовіЗахоплені моряки є військовополоненими і до них мають застосовуватися всі гарантії захисту, визначені Женевськими конвенціями.

«Суд ще не отримав відповідей від російського уряду», - повідомили в ЄСПЛ у відповідь на питання про те, чи надала РФ інформацію про захоплення українських моряків у Керченській протоці і юридичні підстави їхнього утримання, місця їхнього утримання, завдані поранення і надану медичну допомогу.

У суді порекомендували повторно звернутися за інформацією у вівторок.

Нагадаємо, у п'ятницю, 30 листопада, ЄСПЛ зобов'язав Росію надати інформацію про захоплених українських моряків. РФ повинна була це зробити до понеділка, 3 грудня.

Увечері 25 листопада біля Керченського моста спецназ РФ захопив три українські кораблі. В результаті було поранено шістьох українських військовослужбовців.

У МЗС України заявили, що РФ розв'язала війну проти України в нейтральних водах.

Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». МЗС РФ вручило ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: