Адвокат: медогляд українського моряка в РФ тривав дві години

Читать на русском
У РФ провели формальний медичний огляд військовополоненого українського моряка Андрія Артеменка, який тривав дві години.
Ілюстративне фото.

У Російській Федерації провели формальний медичний огляд війскьковополоненого українського моряка Андрія Артеменко, який тривав дві години.

Як пише «Слово і Діло», про це написав адвокат Микола Полозов у Facebook.

Боремося за повернення всіх захоплених моряків – ПорошенкоУкраїнська сторона бореться за повернення додому всіх захоплених в Керченській протоці моряків.

Адвокат наголошує, що такий підхід неприйнятний, тому сторона захисту буде вимагати повного обстеження українських моряків Артеменко, а також поранених військовополонених Андрія Ейдер і Василя Сороки.

«Стосовно пораненого військовополоненого Андрія Артеменка російська влада провели формальне обстеження стану здоров'я. Всього на дві години, для галочки. Такий підхід неприйнятний», - написав Полозов

Раніше уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила українському омбудсмену Людмилі Денісовій, що трьох поранених українських військовополонених моряків буде направлено на обстеження до лікарні.

Напередодні Москалькова відвідала українських моряків в СІЗО «Лефортово» і переконалася в тому, що трьом пораненим військовополоненим дійсно потрібна медична допомога.

Раніше адвокат розповів, що суд в РФ відмовив в задоволенні скарг українських моряків.

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери Бердянськ і Нікополь та буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення. Всі захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: