Адвокат розповів, що суд в РФ відмовив в задоволенні скарг українських моряків

Читать на русском
Адвокат Микола Полозов повідомив, що Московський міський суд розглянув апеляційні скарги захисту шостої четвірки військовополонених українських моряків.
Ілюстративне фото.

Адвокат Микола Полозов повідомив, що Московський міський суд розглянув апеляційні скарги захисту шостої четвірки військовополонених українських моряків.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише в Facebook Полозов.

Столтенберг особисто просив Лаврова відпустити моряківЄнс Столтенберг заявив, що особисто просив главу МЗС РФ Лаврова звільнити українських моряків і кораблі.

Йдеться про Андрія Артеменка, Андрія Ейдера, Василя Сороку та Олега Мельничука.

«Засідання проходило в закритому режимі за клопотанням слідства ФСБ. Під час засідання судом було задоволено клопотання адвокатів про залучення резолюції ПАРЄ. Підсумковий результат розгляду скарг був передбачуваний, як і стосовно 16 військовополонених, чиї скарги були розглянуті раніше, щодо шостої четвірки суд відмовив у задоволенні скарг і залишив постанову Лефортовський районного суду про продовження строків тримання під вартою до кінця квітня в силі», - написав адвокат.

За його словами, дата нового розгляду п'ятої четвірки військовополонених не призначена.

Раніше, суд в РФ залишив під вартою українських моряків.

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери Бердянськ і Нікополь та буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення. Всі захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: