Суд у РФ розглядає апеляціїї ще чотирьох військовополонених моряків

Читать на русском
Російська влада продовжує забороняти військовополоненим українським морякам, утримуваним у СІЗО Лефортово, побачення з рідними.

Російська влада продовжує забороняти військовополоненим українським морякам, утримуваним у СІЗО «Лефортово», побачення з рідними.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив адвокат Микола Полозов.

ФСБ відмовила пораненим військовополоненим морякам у лікуванні за кордономСлідство Федеральної служби безпеки Росії не дозволило виїхати трьом пораненим українським морякам з Москви на лікування в Україну або будь-яку іншу країну.

«Ми бачимо послідовну позицію Кремля у забороні на побачення з рідними, близькими, а також небажанні спілкуватися з офіційними посадовими особами, у тому числі з уповноваженим з прав людини ВРУ Людмилою Денісовою», - зазначив адвокат.

За його словами, представників захисту до військовополонених допускають згідно з графіком.

«Що стосується переговорних процесів, поки Кремль не висловлював жодної позиції щодо звільнення військовополонених», - додав Полозов.

Днем раніше він заявляв, що російська влада чинить психологічний тиск на військовополонених українських моряків і вимагає, щоб вони підписали угоду зі слідством.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир «Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя.

Внаслідок інциденту було затримано і заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму в московський слідчий ізолятор «Лефортово». Крім того, троє поранених при обстрілі росіянами українських моряків були переведені в лікарні СІЗО «Матроська тиша».

ФСБ Росії порушила кримінальну справу і пред'явила всім українським полоненим морякам звинувачення в незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: