Столтенберг особисто просив Лаврова відпустити моряків

Читать на русском
Єнс Столтенберг заявив, що особисто просив главу МЗС РФ Лаврова звільнити українських моряків і кораблі.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що особисто просив міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова звільнити українські кораблі і моряків, захоплених у полон у Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав журналістам у п'ятницю, 15 лютого, після закінчення зустрічі з Лавровим на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми обговорили Україну, і я висловив позицію НАТО, яка добре відома: ми не сприймаємо нелегальну анексію Криму, закликаємо Росію припинити дестабілізувати Донбас на сході України. І я також сказав, що ми закликаємо Росію звільнити моряків і кораблі, які вони не так давно захопили в Керченській протоці», - розповів Столтенберг.

Генсек НАТО розцінює цю ситуацію як «дуже важку, особливо для людей в Україні». «Водночас ми повинні продовжувати обговорювати з Росією всі питання, не тільки українське. Росія - наш сусід і порушує суверенітет і територіальну цілісність сусідів, зокрема, України», - зауважив Столтенберг.

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили питання порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (INF treary), ситуацію в Афганістані і необхідність ведення діалогу, у рамках якого можуть обговорюватися питання прозорості, зниження ризиків, інформування про навчання.

Раніше в п'ятницю, 15 лютого, ЄС затвердив персональні санкції щодо Азову. Європейський Союз узгодив санкції проти восьми росіян через інцидент в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: