Адвокат розповів, що суд в РФ зняв з розгляду апеляції на арешт українських моряків

Читать на русском
Адвокат Микола Полозов повідомив, що судове засідання апеляційної інстанції Мосміськсуду щодо чотирьох українських моряків завершився зняттям справи з розгляду за процесуальною підставою.

Адвокат Микола Полозов повідомив, що судове засідання апеляційної інстанції Мосміськсуду щодо чотирьох українських моряків завершився зняттям справи з розгляду за процесуальною підставою.

Як інформує «Слово і Діло», про це написав у Facebook Полозов.

Агресія РФ проти України: чи є шанси домогтися покарання в судахНа сьогодні Україна подала проти Росії п’ять судових позовів до міжнародних судів. Перша справа, яка стосується анексії Криму, розглядатиметься 27 лютого.

Полозов зазначив, що Лефортовським районним судом Москви не було належним чином і вчасно виготовлено переклад на українську мову постанови про продовження строків тримання під вартою.

«Справа буде направлена в Лефортовський суд для усунення недоліків і вручення перекладу постанови військовополоненим. Дата наступного засідання п'ятої четвірки військовополонених буде призначена пізніше», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні Московський міський суд повинен був розглянути апеляційні скарги захисту на рішення Лефортовського районного суду про продовження строків тримання під вартою стосовно моряків Віктора Беспальченка, Владислава Костишина, Володимира Лісового, Володимира Варимеза.

Раніше, суд в РФ залишив під вартою 16 українських моряків.

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери Бердянськ і Нікополь та буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення. Всі захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: