У САП прокоментували відмову суду розглядати повернення прокурора Перова

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор ще минулого тижня подав заяву щодо скасування відводу Адрія Перова.

Заява про повернення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова до обвинувачення колишнього народного депутата Миколи Мартиненка була подана ще минулого тижня і була розподілена на суддів з колегії.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» повідомив прокурор САП Олексій Скибенко.

$2 мільйони «фірмі Мартиненка»: суд скасував зобов'язання про виплатуАпеляційний госпсуд скасував рішення про зобов'язання українського банку перевести кошти держпідприємства «фірмі екс-нардепа».

«Ця заява була подана в п‘ятницю (15 лютого – ред.) до суду. Я телефонував в апарат (Шевченківського суду Києва) і мені повідомили, що ця заява розподілена на цих же суддів колегії», – заявив Скибенко.

Він додав, що колегія повернула цю заяву на автоматизований розподіл. Проте, на переконання прокурора САП, саме колегія, яка судить Мартиненка й ухвалювала рішення про відвід Перова, має розглядати цю заяву.

«Мною були долучені доводи, що саме ця колегія має переглядати рішення про відвід Перова. Вони також були вказані й в самій заяві про перегляд рішення», – додав Скибенко.

Раніше суд відмовився розглядати заяву про перегляд рішення щодо відводу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова від обвинувачення у справі колишнього народного депутатв Миколи Мартиненка.

Нагадаємо, керівник САП Назар Холодницький подав заяву про повернення до обвинувачення у справі Мартиненка прокурора Перова. Як відомо, підставою для його відводу була догана від комісії прокурорів, яку винесли через грюк дверима. Однак Велика палата Верховного суду скасувала таке покарання Перову.

Також у САП відреагували на догану прокурору в справі Мартиненка.

Пізніше, Верховний суд відмовився скасовувати догану прокурору Перову. Однак Велика палата ВС не погодилася й скасувала догану прокурору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: