Справа Мартиненка: суд відмовився розглядати повернення прокурора САП

Читать на русском
Колегія суддів повідомила, що фізично у них немає заяви про перегляд рішення щодо відводу антикорупційного прокурора.

Суд відмовився розглядати заяву про перегляд рішення щодо відводу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова від обвинувачення у справі колишнього народного депутатв Миколи Мартиненка.

Відповідну заяву оголосила головуюча у справі суддя Шевченківського районного суду міста Києва Лідія Щебуняєва, додавши, що документ перебуває на автоматизованому розподілі, повідомляє кореспондент «Слово і Діло».

Мартиненко та Яценюк користуються послугами проплачених ботів – ЗМІУ розпорядженні журналістів опинився звіт 2015 року про роботі ботів у соцмережах на користь політиків Мартиненка та Яценюка.

За її словами, згідно Кримінального процесуального кодексу України, відповідна заява направляється не напряму до колегії, а на авторозподіл, який визначить суддів для розглядату цього документу.

Нагадаємо, керівник САП Назар Холодницький подав заяву про повернення до обвинувачення у справі Мартиненка прокурора Перова. Як відомо, підставою для його відводу була догана від комісії прокурорів, яку винесли через грюк дверима. Однак Велика палата Верховного суду скасувала таке покарання Перову.

Також у САП відреагували на догану прокурору в справі Мартиненка.

Пізніше, Верховний суд відмовився скасовувати догану прокурору Перову. Однак Велика палата ВС не погодилася й скасувала догану прокурору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: