Верховний суд відмовився скасовувати догану прокурору в справі Мартиненка

Читать на русском
Касаційній адміністративний суд залишив чинним адміністративне покарання для прокурора Антикорупційної прокуратури.
Микола Мартиненко та Андрій Перов

Верховний суд залишив чинною догану, призначену Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів як адміністративне покарання прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрію Перову, який веде справи колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Таке рішення 21 червня ухвалила колегія суддів касаційної адміністративного суду в складі судді-доповідача Василя Шарапи, суддів Володимира Бевзенка, Олега Білоуса, Ірини Желтобрюх і Михайла Смоковича, повідомляє «Слово і Діло».

Колегія суддів вважає, що звуки дверей, якими грюкнув Перов, були настільки гучними, що створювали перешкоди в проголошенні судового рішення та здійсненні звукозапису судового засідання. Прокурор САП не заперечував, що ці звуки створювалися ним під час виходу із зали судових засідань, і не зміг привести переконливих причин і представити достатні належні й допустимі докази існування в нього об'єктивної необхідності в залишенні зали судового засідання саме під час проголошення судового рішення.

Тому колегія суддів приходить до висновку, що наведені дії Перова свідчать про допуск ним порушення статей Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів, яке виходячи з об'єктивних і суб'єктивних ознак його вчинення має характер грубого. На користь тієї обставини, що вчинене прокурором САП порушення є грубим, свідчить той факт, що зазначений випадок був висвітлений у матеріалах ЗМІ.

Нагадаємо, в САП назвали догану Перову спробою усунути його від справи Мартиненка через професійну діяльність.

Раніше суд повернув САП на доопрацювання справу Мартиненка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: