Холодницький просить повернути відведеного від справи Мартиненка прокурора

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор просить переглянути відвід прокурора від справи колишнього голови паливного комітету парламенту.
Микола Мартиненко та Андрій Перовфото: «Слово і Діло»

Суд розгляне заяву про перегляд рішення щодо відсторонення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова від кримінального провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата Миколи Мартенка та інших осіб.

Відповідний документ скерував до суду керівник САП Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прокуратуру.

«Керівником САП Назаром Холодницьким подано заяву до суду про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали суду від 27 вересня 2018 року у вказаному провадженні (щодо Мартиненка – ред.), якою задоволено заяву адвоката Петра Бойка про відвід прокурора САП Андрія Перова», – повідомляють у САП.

Як вказують у прокуратурі, цю заяву подали в зв'язку з тим, що Перова відсторонили від обвинувачення у справі Мартиненка на підставі винесеної йому догани, яку пізніше скасувала Велика палата Верховного суду.

«Враховуючи, що єдиним мотивом відведення прокурора було рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яке визнано протиправним та скасовано постановою Великої Палати Верховного Суду від 22 січня 2019 року, нововиявлені обставини, а саме незаконність вказаного рішення та відсутність підстав для відводу, що існували на момент прийняття рішення і на яких наголошували прокурори у судовому засіданні, знайшли своє відображення у остаточному судовому рішенні, яке оскарженню не підлягає», – пояснили в САП.

Нагадаємо, у САП відреагували на догану прокурору в справі Мартиненка. Пізніше, Верховний суд відмовився скасовувати догану прокурору Перову. Однак Велика палата ВС не погодилася й скасувала догану прокурору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: