Розшукуваний фігурант справи Мартиненка отримав доступ до документів ГПУ

Читать на русском
Адвокат розшукуваного фігуранта справи колишнього керівника паливного комітету парламенту отримав доступ до документів Генпрокуратури.
Солом'янський суд Києва

Адвокат розшукуваного Інтерполом, підозрюваного в причетності до розкрадання коштів державного підприємства «СхідГЗК», так званої справи колишнього народного депутата Миколи Мартиненка, Євгенія Буги отримав доступ до документів Генеральної прокуратури.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова, повідомляє «Слово і Діло».

В обґрунтувані клопотання адвокат Буги вказував, що його клієнта постановою детектива Національного антикорупційного бюро оголосили в міжнародний розшук. 4 вересня 2017 року латвійські правоохоронці вручили йому підозру в порядку виконання міжнародно-правової допомоги. Пізніше суд відмовив детективу в заочному арешті Буги. Однак Київський апеляційний суд скасував це рішення й узяв заочно підозрюваного під варту.

Як вказував захисник підозрюваного в матеріалах судової справи з розгляду цього клопотання детектива відсутні дані про те, що відомості про оголошення Буги в міжнародний розшук були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Адвокат направив відповідний запит до Генпрокуратури для отримання повних відомостей з ЄРДР. Начальником четвертого відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Романом Симківим була дана відповідь про неможливість надання запитуваної інформації через відсутність для цього законних підстав.

Своєю чергою сторона захисту в клопотанні зазначала, що необхідність отримання доступу до ЄРДР обґрунтовується тим, що підлягає перевірці наявність відомостей про внесення даних про міжнародний розшук Буги як обов'язкову умову для того, щоб вважати його оголошеним у міжнародний розшук згідно з висновками апеляційного суду. Відмова в задоволенні адвокатського запиту, як вважає адвокат, унеможливлює отримання необхідних відомостей з ЄРДР іншим чином, аніж за ухвалою слідчого судді про тимчасовий доступ до цих відомостей.

Вивчивши матеріали клопотання, суддя Антипова задовольнила клопотання. Так, вона надала адвокату Буги доступ до відомостей ЄРДР у справі його клієнта.

Нагадаємо, суд у справі Мартиненка перенесли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: