У САП відреагували на догану прокурору у справі Мартиненка

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі стурбовані рішенням дисциплінарної комісії прокурорів щодо їх співробітника.
Андрій Перов і Микола Мартиненкофото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вважає рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про догану їхньому працівнику Андрію Перову, який веде справу колишнього народного депутата Миколи Мартиненка, спробою усунути його за професійну діяльність і принципову позицію в кримінальному провадженні.

Про це йдеться в заяві прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

«САП вважає процес, який відбувається навколо прокурора четвертого відділу САП Андрія Перова спробою усунення прокурора від справи через його професійну діяльність та принципову позицію у кримінальному провадженні за підозрою Миколи Мартиненка. Ті обставини, які склались навколо дисциплінарного провадження стосовно вищезгаданого прокурора, не дозволяють із впевненістю казати про прозорість його проведення та неупередженість осіб, які брали участь у прийнятті кінцевого рішення», - наголошують у САП.

У прокуратурі також заявили, що оскаржуватимуть рішення КДКП про догану прокурору САП Перову. У правоохоронному органі вказують, що коментарі скаржників у ЗМІ свідчать про штучне створення умов для відведення прокурора Перова від участі в справі.

Як відомо, комісія прокурорів винесла догану Перову через нібито неетичну поведінку та неповагу до суду. Йдеться про рішення суду, яким було повернено закордонні паспорти Мартиненку. Прокурор САП Перов недослухав до кінця рішення і нібито грюкнув дверима. Однак, за його словами, він недослухав рішення суду до кінця, бо поспішав підготуватися до іншої справи, а двері грюкнули через протяг.

Нагадаємо, НАБУ затримало в «Борисполі» розшукуваного фігуранта справи екс-нардепа.

Раніше суд відмовився продовжувати зобов'язання Мартиненка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: