Справа Мартиненка: НАБУ проводило обшук у екс-члена правління «Укртрансгазу»

Читать на русском
У серпні 2018 року антикорупційні правоохоронні органи проводили слідчі дії за місцем проживання Сергія Зубова.

Детективи Національного антикорупційного бюро в серпні 2018 року проводили обшук у будинку колишнього члена правління ПАТ «Укртрансгаз», екс-виконавчого директора відокремленого підрозділу «Атомкомплект» Сергія Зубова в так званій справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли поінформовані джерела.

За інформацією співрозмовників, обшуки відбувалися в новому епізоді так званої справи Мартиненка. Слідчі дії відбувалися в Київській області. Під час них вилучили мобільні телефони Зубова, флешку, блокноти та інше. Частину речей уже повернули власнику.

Як відомо, детективи НАБУ розслідують кримінальне провадження про заволодіння коштами НАЕК «Енергоатом» у період 2012-2016 років. У Бюро встановили, що чеська компанія Skoda JS в ці роки за нібито надані консалтингові послуги надмилала отримані від «Енергоатому» кошти на рахунок BARTON BUSINESS LLC (Домініканська Республіка) в розмірі 2,16 млн євро; на рахунок VISILOGIK LIMITED (Домініканська Республіка) в розмірі 100 тисяч євро; на рахунок INLORD SALES LLP в розмірі майже 2 млн євро та на рахунок Devecom Company Limited в розмірі 390,56 тис. євро. Таким чином, у зазначений період відбулося заволодіння коштами «Енергоатому» на загальну суму 4,65 млн євро (137,72 млн грн на сьогодні).

Нагадаємо, НАБУ надіслало запити до Латвії в цій справі. Також детективи шукають фігуранта зазначеної справи, який відкрив рахунок фірми-фігуранта.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: