Справа Мартиненка: суд продовжив вивчати докази

Читать на русском
Суд у справі за обвинуваченням колишнього народного депутата Миколи Мартиненка в заволодінні коштів НАЕК Енергоатом і СхідГЗК продовжив вивчати докази.
засідання у справі Мартиненкафото: «Слово і Діло»

Суд у справі за обвинуваченням колишнього народного депутата Миколи Мартиненка в заволодінні коштів НАЕК «Енергоатом» і державного підприємства «СхідГЗК» продовжив вивчати докази, надані НАБУ та САП зі Швейцарії.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє із зали суду наш кореспондент.

НАБУ завершило розслідування щодо ще двох спільників МартиненкаДетективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП прокурорів завершили досудове розслідування Павла Скаленко і Володимира Святненко.

Так, в суді вивчали докази щодо створення панамської фірми Bradcrest Investments, установчі документи: випуск акцій та відкриття рахунків.

Також суд дослідив видану Павлом Скаленком, підозрюваним у цій справі й «правою рукою» Мартиненка, довіреність на ім'я адвоката Hans-Peter Schaad на представництво низки компаній, у тому числі Bradcrest Investment.

Як відомо, за даними слідства, Bradcrest Investments отримувала відкати на українських підрядах НАЕК «Енергоатом» на загальну суму в 6,5 мільйонів євро. У документах, які прокурор САП Олексій Скибенко продемонстрував колегії суддів, прямо вказано, що Мартиненко є бенефіціарним власником цієї панамської компанії.

Зокрема, сторона обвинувачення представила форму ідентифікації бенефіціара з швейцарського банку Fortis Banque (Suisse) S.A., в якому Bradcrest Investments мала свій рахунок. У ній вказане прізвище екс-депутата Мартиненка як кінцевого власника компанії. В кінці документа стоїть його підпис, а також підпис Павла Скаленка, якого також підозрюють у причетності до заволодіння коштами НАЕК «Енергоатом». У ЗМІ Скаленка називають «правою рукою» Мартиненка.

Нагадаємо, суд відмовив Мартиненку у визнанні доказів зі Швейцарії неприпустимими. Раніше суд почав досліджувати докази в справі екс-нардепа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: