Звільнення Аласанії: правління Суспільного вимагає переглянути рішення

Читать на русском
Правління суспільного мовника закликало наглядову раду ПАТ НСТУ переглянути рішення про звільнення голови правління Зураба Аласанії.

Правління Суспільного закликало наглядову раду ПАТ НСТУ переглянути рішення про звільнення голови правління Зураба Аласанії.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві Суспільного 8 лютого, у відповідь на протокол Наглядової ради.

Звільнення Аласанії: для кого це небезпечний сигнал та якою була процедура голосуванняНаглядова рада Суспільного телебачення, що прийшло на зміну Національній телекомпанії України, ухвалила рішення про звільнення з посади голови мовника Зураба Аласанії.

Зокрема, правління Суспільного стверджує, що рішення наглядової ради про дострокове припинення контракту з головою правління було незаконним.

«Правління вважає рішення, ухвалене в неправовий спосіб, надзвичайно небезпечним прецедентом і закликає наглядову раду ПАТ НСТУ переглянути його з дотриманням всіх правових процедур», – ідеться в заяві.

Крім того, в Суспільному вважають, що наглядова рада вдалась до маніпуляцій. Однією з причин звільнення рада вказує створення – директорату, і делегування структурі повноваження членів правління.

Водночас у правлінні наголошують на необхідності такого рішення й стверджують, що їм невідомо, що таке «дублююча структура».

Щодо фінансової політики Аласанії, то в правлінні пояснили, що отримали лише 50% бюджету, який би мали отримати за законом, тому довелося ухвалити відповідні рішення для забезпечення діяльності.

Щодо відпусток, то в Суспільному пояснили, що працівники брали неоплачувані відпустки як антикризовий захід.

Крім того правління Суспільного пише, що відмовилося від іншого антикризового заходу - від розміщення «сірої» політичної реклами.

Щодо премій, то в НСТУ стверджують, премії правлінню призначає наглядова рада.

У відповідь на зауваження наглядової ради про невисвітлення Хресної ходи у липні 2018 року та інших подій, в яких брав участь президент України Петро Порошенко, у правлінні Суспільного заявили, що це «пряме та грубе втручання в редакційну політику».

Нагадаємо, наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України прийняла рішення про дострокове звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління Суспільного мовлення.

Виконувати обов’язки Аласанії буде член правління НСТУ, відповідальний за діяльність з оптимізації центральної та регіональної структури Микола Чернотицький.

Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини його відсторонення і додав, що «судова боротьба можлива і навіть обов'язкова – після оприлюднення причин».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: