В Україні підвищаться тарифи на кабельне телебачення

Читать на русском
Починаючи з 1 січня 2019 року в Україні підвищаться тарифи на кабельне телебачення, IPTV і телебачення інших технологій.

Починаючи з 1 січня 2019 року в Україні підвищаться тарифи на кабельне телебачення, IPTV і телебачення інших технологій.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації правовласників і постачальників контенту, пише «Слово і Діло».

Кінець аналоговому телебаченню в Україні. Що зміниться для телеканалів і глядачів?Від сьогодні Україна переходить на цифрове мовлення. Перехід проводитиметься в два етапи. Що зміниться, міркували експерти.

Як повідомляється, зростання може скласти від 15% до 40% в залежності від регіональних особливостей, набору телеканалів та економічних показників діяльності провайдерів.

Як повідомляє Держстат України, в першому півріччі 2018 року середній обсяг реалізованих послуг на одного абонента кабельного телебачення, в тому числі цифрового, становив близько 72 гривень. Проте, тарифи продовжать рости в зв'язку з підвищенням вартості прав на інтелектуальну власність, необхідністю підвищення заробітних плат співробітникам галузі, плати за електрику і рядом інших факторів.

Мінімальні тарифи за доступ до пакетів з виключно українськими телеканалами можуть становити від 50 до 70 гривень залежно від регіону, проте, припускають в Асоціації, вони можуть бути значно вище в зв'язку з тим, що провайдери змушені оплачувати ретрансляцію іноземних розважальних каналів для залучення абонента і підвищення цінності телевізійної послуги в порівнянні з безкоштовним ефірним мовленням.

Відзначається також, що підвищення тарифів необхідне для збільшення обсягів фінансування виробництва українського контенту.

Нагадаємо, аналогове телебачення на Донбасі буде до кінця року.

Також відзначимо, Порошенко підпише закон про україномовні квоти на телебаченні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: