З'ясувалося, чим дорікає Аласанії наглядова рада НСТУ

Читать на русском

Наглядова рада НСТУ закидає відстороненому з посади Аласанії те, що він не показав хресну ходу,  засідання Генасамблеї ООН та один з економічних форумів, де був присутній президент.

Наглядова рада НСТУ закидає відстороненому з посади голови правління Суспільного мовлення Зурабу Аласанії те, що він не показав хресну ходу за єдину помісну церкву, засідання Генасамблеї ООН та один з економічних форумів, де був присутній президент.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив сам Аласанія, оприлюднивши в соцмережі частину проекту рішення Наглядової ради, на якому базували його відсторонення.

«Не рішення, але частина проекту такого рішення НР, на якому НР базує відсторонення. Хоч би не палилися так відкрито», – написав Аласанія.

У документі вказувалося, що Аласанія не організував мовлення каналу UA:Перший ані як «суспільно-політичного каналу», ані як «інформаційного та суспільно-політичного мовлення з елементами просвітництва», а тому «канал не висвітлив оперативно або не висвітлив узагалі (крім коротких згадок у новинах)» перелічених подій за участю президента.

Нагадаємо, наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про дострокове відсторонення Зураба Аласанії з посади голови правління Суспільного мовлення.

Виконувати обов’язки відстороненого з посади голови правління Суспільного мовлення Зураба Аласанії буде член правління НСТУ, відповідальний за діяльність з оптимізації центральної та регіональної структури, Микола Чернотицький.

Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини відсторонення з посади голови правління Суспільного мовлення, й додав, що «судова боротьба можлива й навіть обов‘язкова після оприлюднення причин».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: