«Суд» у Криму продовжив арешт Бекірову

Читать на русском
Київський райсуд Сімферополя продовжив арешт кримськотатарському активісту Едему Бекірову до 12 квітня.

«Київський райсуд» Сімферополя продовжив арешт кримськотатарському активісту Едему Бекірову до 12 квітня.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу організації «Кримська солідарність».

ЄС закликає Росію негайно звільнити Гриба та БекіроваЄвропейський Союз під час засідання Постійної ради ОБСЄ знову закликав Росію негайно звільнити українських політв’язнів Павла Гриба та Едема Бекірова.

Представник російського слідства в суді клопотав про продовження арешту на підставі того, що у Бекірова є українське громадянство, і він «може втекти на територію суміжної держави».

Адвокат Бекірова Іслям Веліляєв наполягав, що його підзахисний може перебувати під більш м'яким запобіжним заходом, оскільки він раніше не судимий, звинувачується у злочині, докази якого у слідства засноване тільки на свідченнях засекреченого свідка. Адвокат зазначив важкий стан здоров'я Бекірова, але суд залишив Бекірова в СІЗО Сімферополя.

На засіданні суду в четвер Едем Бекіров заявив, що перебування в СІЗО Сімферополя принижує людську гідність, і що російське слідство намагається його зламати.

Нагадаємо, сьогодні Європейський Союз під час засідання Постійної ради ОБСЄ у черговий раз закликав Росію негайно звільнити українського політв'язня Едема Бекірова.

Також український омбудсмен Людмила Денисова повідомила, що Російська Федерація приховує стан здоров'я громадянин України Едема Бекірова, заарештованого в анексованому Криму, і таким чином порушує права людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: