ЄС закликає Росію негайно звільнити Гриба та Бекірова

Читать на русском
Європейський Союз під час засідання Постійної ради ОБСЄ знову закликав Росію негайно звільнити українських політв’язнів Павла Гриба та Едема Бекірова.

Європейський Союз під час засідання Постійної ради ОБСЄ знову закликав Росію негайно звільнити українських політв’язнів Павла Гриба та Едема Бекірова.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ».

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«ЄС повторює свій заклик до Росії негайно звільнити громадянина України Павла Гриба, який був затриманий російською владою без будь-яких чітких обвинувачень після того, як був викрадений 24 серпня 2017 року», – йдеться в заяві.

В ЄС нагадали, що раніше Північно-Кавказький окружний суд відмовився перевести Павла Гриба з СІЗО під домашній арешт, незважаючи на його критичний стан здоров'я та термінову необхідність в операції.

«Ми також закликаємо Росію негайно звільнити кримського татарина Едема Бекірова, який був затриманий 12 грудня 2018 року. Йому було відмовлено в лікуванні серйозних порушень здоров’я, й потрібно негайно забезпечити негайний доступ Бекірову до відповідної медичної допомоги», – заявили в Євросоюзі.

Нагадаємо, український омбудсмен Людмила Денісова розповіла, що, за словами радника Путіна з прав людини Михайла Федотова, в Гриба задовільний стан здоров'я.

Раніше повідомлялося, що в Гриба виявили симптоми хвороби Альцгеймера.

До цього Денісова повідомляла, що Російська Федерація приховує справжній стан здоров'я громадянина України Едема Бекірова, арештованого в анексованому Криму, таким чином порушуючи права людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: