Стало відомо, як лікували активіста Бекірова

Читать на русском
Кримськотатарському активісту  Едему Бекірову, якого окупанти звинувачують у незаконному зберіганні вибухових речовин і боєприпасів, дають препарати, які йому протипоказані.

Кримськотатарському активісту Едему Бекірову, якого окупанти звинувачують у незаконному зберіганні вибухових речовин і боєприпасів, дають препарати, які йому протипоказані.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на дочку активіста Елеонору Бекірову.

Про останнього в 2018 році заручника Кремля. Бесіда з Гульнарою БекіровоюКримський татарин Едем Бекіров став останнім заручником Кремля минулого року. Осман Пашаєв поговорив із його дружиною Гульнарою.

За її словами, у лікарні, куди відправили Бекірова з СІЗО, йому зробили укол інсуліну, який йому протипоказаний.

«Весь перший день свого перебування у Семашко (лікарня ім.Семашка у Сімферополі - ред.) він провів у коридорі. Наступного дня його перевели у відділення ендокринології. Щоб збити цукор, йому вкололи інсулін, хоча за 18 років його хвороби йому жодного разу не кололи інсулін. Йому зробили укол, хоча інсулін йому протипоказаний, тому що він буде впливати на серцеві захворювання - крім діабету і ампутованої ноги у нього ще чотири шунта у серці», - повідомила дочка затриманого активіста.

За її словами, за час перебування Бекірова в СІЗО у нього з'явилася ще одна рана на нозі.

«Також на ранах з'явився гній, все це може привести до зараження крові», - додала вона.

Бекірова зазначила, що Едем провів у лікарні три дні.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла, що кримського татарина Едема Бекирова повернули з лікарні в спецблок Сімферопольського СІЗО.

Нагадаємо, при в'їзді до окупованого Криму з боку Чонгара вранці у вівторок, 12 грудня, був затриманий громадянин України, кримський татарин Едем Бекіров. Окупанти звинувачують його в незаконному зберіганні та перевезенні зброї й вибухівки. Суд заарештував Бекірова до 11 лютого.

Що відомо про політв'язнів українців у РФ, читайте тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: