Денісова вимагає термінового ушпиталення Бекірова через алергічну реакцію

Читать на русском
Український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що отримала від доньки українського політв'язня Едема Бекірова інформацію про стан здоров'я українця.

Український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що отримала від доньки українського політв'язня Едема Бекірова інформацію про стан здоров'я українця.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Facebook Денісової.

Про останнього в 2018 році заручника Кремля. Бесіда з Гульнарою БекіровоюКримський татарин Едем Бекіров став останнім заручником Кремля минулого року. Осман Пашаєв поговорив із його дружиною Гульнарою.

За словами доньки Бекірова, у кримського татарина з’явилася алергічна реакція.

Також Денісова відзначила, що сьогодні до Бекірова пустили адвоката. Також на зустрічі були присутні так званий Уповноважений з прав людини в Криму Людмила Лубіна, Керівник сімферопольського СІЗО Сергій Бережний та т.в.о начальника медичної частини сімферопольського СІЗО Олексій Іщенко.

«Під час спілкування з’ясувалося, що в Едема Бекірова та його співкамерника Сервера Мустафаєва з’явилася алергія, ймовірно через грибок у камері. З цього можна зробити висновок, що умови утримання обох політв’язнів не відповідають встановленим нормам», - звявила омбудсмен.

Денісова повідомляє, що Бекірову стає дедалі гірше і зараз додалася ще й алергічна реакція організму. Вона говорить, що політв'язня вже давно мали госпіталізувати.

«Після побаченого Олексій Іщенко пообіцяв, що Едема відвезуть до лікарні. У свою чергу Сергій Бережний запевнив, що умови утримання обох чоловіків покращать найближчим часом», - повідомила омбудсмен.

Український омбудсмен зазначила, звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням сприяти встановленню походження алергічної реакції утримуваних громадян України, наданню їм відповідної медичної допомоги та забезпеченню належними умовами.

Нагадаємо, посольство США в Україні вимагало від Росії негайно відпустити з СІЗО тяжкохворого Едема Бекірова і всіх інших українських політв'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: