Кримського татарина Бекірова повернули з лікарні до СІЗО – Денісова

Читать на русском
Кримського татарина Едема Бекірова повернули з лікарні до спецблоку Сімферопольського СІЗО. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Кримського татарина Едема Бекірова повернули з лікарні до спецблоку Сімферопольського СІЗО.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в п'ятницю, 18 січня, пише «Слово і Діло».

«Отримала інформацію від адвоката Едема Бекірова. Кримського татарина, інваліда першої групи, без ноги і з чотирма шунтами в серці повернули з Сімферопольської лікарні імені Семашка до спецблоку Сімферопольського СІЗО. За словами адвоката, про стан Бекірова поки що нічого не відомо, але його дочка вже отримала перелік необхідних медикаментів, які родичі передадуть йому завтра (19 січня, - ред.)», - написала Денісова.

Вона висловила стурбованість швидким оглядом Бекірова, який тривав три доби замість двох тижнів.

«...Едем повинен постійно перебувати під наглядом кваліфікованих фахівців і отримувати лікування. Саме тому я вже направила запит уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій про надання копії медичного висновку і ще раз наполегливо попросила сприяти забезпеченню громадянина України повноцінним лікуванням», - повідомила омбудсмен.

За її словами, адвокат зможе відвідати Бекірова тільки на наступному тижні.

Раніше Денісова відвідала поранених українських моряків в РФ.

Також нагадаємо, Денісова розповіла, скількох українців утримують у в'язницях РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: