Активіста Бекірова піддали психіатричній експертизі – дочка

Читать на русском
Кримськотатарського активіста Едема Бекірова вивозили 29 січня до психлікарні на обстеження.

Кримськотатарського активіста Едема Бекірова вивозили 29 січня до психлікарні на обстеження.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook доньки політв'язня Елеонори Бекірової.

Про останнього в 2018 році заручника Кремля. Бесіда з Гульнарою БекіровоюКримський татарин Едем Бекіров став останнім заручником Кремля минулого року. Осман Пашаєв поговорив із його дружиною Гульнарою.

Вона заявила, що розцінює такі дії як психологічний тиск на свого батька. Також донька політв'язня наголошує, що він ніколи не скаржився на психологічні розлади.

️«Мого батька - політв'язня Едема Бекірова - вчора вивозили з СІЗО до психіатричної лікарні для проведення психіатричної експертизи для перевірки його осудності. Мій батько ніколи не скаржився на психічні розлади і подібного роду процедури, розцінюю як моральний та психологічний тиск на мого батька. Перебування в таких умовах для батька означає смертельний вирок», - написала Бекірова.

Бекірова вивозили з СІЗО до психлікарні, - донька

Раніше повідомлялося, що стан здоров'я кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого утримують у СІЗО в анексованому Сімферополі, погіршився. Зокрема, у нього виникла ще одна гнійна рана через антисанітарні умови утримання, а після уколу інсуліну у нього набрякло обличчя.

19 грудня Бекірова звинуватили у начебто незаконному придбанні, зберіганні і носінні боєприпасів і вибухових речовин (частина 2 статті 222 і частина 2 статті 222.1 КК РФ). Пізніше стало відомо, що Бекіров може померти в СІЗО. Він є інвалідом першої групи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: